Restoran

Uživajte u tradicionalnoj primorskoj kuhinji!

Restoran Dundo nalazi se u prizemlju apartmanske kuće na glavnoj šetnici uz Hotel Jadran, u Njivicama. U sklopu restorana su caffe bar i slastičarnica (s proizvodima iz vlastite proizvodnje), a u ponudi jela su riblja i mesna, te pizze i slastice iz vlastite proizvodnje.

Konoba

Autohtona primorska konoba u sklopu restorana Dundo smještena je u najstarijem dijelu kuće, a njezin kamin, kao duša svake konobe, izgrađen je na mjestu nekadašnjeg kamina starog gotovo 100 godina. Interijer konobe uređen je kamenom i drvetom, a obogaćen preko stotinu godina starim detaljima, koje je obitelj Kraljić pomno prikupljala i čuvala svih ovih godina.

U konobi se pripremaju jela pod ručno kovanom pekom iz Oćevaćkih majdana, posljednjeg mjesta u Europi gdje kovačnice i dan-danas pokreće snaga vode. Oćevije su selo smješteno na padinama planine Zvijezde s rječicom Oćevicom. Iako joj je tok dug svega 9 kilometara upravo ta rijeka daje snagu nadaleko poznatim oćevaćkim kovačkim majdanima koji su živi spomenici kovačkog obrta.